< Terug

Kikkererwtensoep

Een goed vullende maaltijdsoep van rode linzen, zoete aardappel en kikkererwten met immuunsysteemversterkende ingrediënten zoals ui, knoflook en kurkuma.

Ingrediënten:

  • 1 eetlepel kokosolie 
  • 1 gele ui, in blokjes gesneden 
  • 6 teentjes knoflook, fijngehakt 
  • 1/2 theelepel vers geraspte gember 
  • 1 theelepel kurkuma 
  • 1/2 theelepel paprikapoeder 
  • 1 liter water 
  • 1 eetlepel appelazijn 
  • 1 grote zoete aardappel in blokjes gesneden 
  • 350 g gekookte kikkererwten, afgespoeld en uitgelekt
  • 1 kopje rode linzen, ongekookt en afgespoeld 
  • 1 groentebouillon blokje zonder gist
  • 1/2 kop boerenkool, fijngehakt 
  • Zeezout naar smaak

Bereiding

  1. Verhit de kokosolie in een grote soeppan, op middelhoog vuur.
  2. Voeg de ui toe en bak op middelhoog vuur gedurende 3 minuten, blijf af en toe roeren. 
  3. Voeg de knoflook en gember toe en bak nog 1 minuut. 
  4. Voeg de kurkuma en paprika toe en bak nog een halve minuut. 
  5. Voeg het water, de appelazijn, de zoete aardappel, de kikkererwten, de rode linzen en het groentebouillonblokje toe. Breng aan de kook. 
  6. Zodra de soep begint te koken, zet het vuur laag en laat het 15-20 minuten sudderen tot de zoete aardappel zacht is. 
  7. Voeg tot slot de boerenkool toe en laat de soep nog 2-3 minuten koken tot de boerenkool zacht is geworden.
  8. Breng op smaak met zeezout.

Eet mindful en geniet!