Recepten
Kikkererwten soep

Een goed vullende maaltijdsoep van rode linzen, zoete aardappel en kikkererwten met immuunsysteemversterkende ingrediënten zoals ui, knoflook en kurkuma.
Ingrediënten:
- 1 eetlepel kokosolie
- 1 gele ui, in blokjes gesneden
- 6 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1/2 theelepel vers geraspte gember
- 1 theelepel kurkuma
- 1/2 theelepel paprikapoeder
- 1 liter water
- 1 eetlepel appelazijn
- 1 grote zoete aardappel in blokjes gesneden
- 350 g gekookte kikkererwten, afgespoeld en uitgelekt
- 1 kopje rode linzen, ongekookt en afgespoeld
- 1 groentebouillon blokje zonder gist
- 1/2 kop boerenkool, fijngehakt
- Zeezout naar smaak
Bereiding
- Verhit de kokosolie in een grote soeppan, op middelhoog vuur.
- Voeg de ui toe en bak op middelhoog vuur gedurende 3 minuten, blijf af en toe roeren.
- Voeg de knoflook en gember toe en bak nog 1 minuut.
- Voeg de kurkuma en paprika toe en bak nog een halve minuut.
- Voeg het water, de appelazijn, de zoete aardappel, de kikkererwten, de rode linzen en het groentebouillonblokje toe. Breng aan de kook.
- Zodra de soep begint te koken, zet het vuur laag en laat het 15-20 minuten sudderen tot de zoete aardappel zacht is.
- Voeg tot slot de boerenkool toe en laat de soep nog 2-3 minuten koken tot de boerenkool zacht is geworden.
- Breng op smaak met zeezout.
Eet mindful en geniet!