< Terug

Knapperige groententaartjes

Groententaartjes

De meeste kinderen zullen hun neus ophalen voor prei, courgette en kastanje champignons. Maar als je ze verstopt in een knapperig groententaartje van kikkererwten- en amandelmeel dan gaan deze groenten er moeiteloos in. 

3 porties

Ingrediënten:

  • 100 g kikkererwtenmeel
  • 125 g amandelmeel
  • 3 eieren
  • grof gemalen zeezout
  • vers gemalen peper
  • 4 takjes tijm 
  • 1 rode ui
  • 3 knoflooktenen
  • 1 prei
  • bakje kastanje champignons
  • 3 el kokosolie
  • 60 g geitenfeta
  • 12 kerstomaatjes

Materiaal:
Wok
Oven
6 siliconen muffin vormpjes

Bereiding:

  1. Verhit de oven op 190 graden. 
  2. Meng het kikkererwten- en amandelmeel in een kom met een garde.
  3. Roer goed totdat alle klontjes verdwenen zijn.
  4. Klop 3 eieren in een kom los en voeg zeezout en peper naar smaak toe.
  5. Maak de tijmblaadjes los van de steeltjes. 
  6. Meng de eieren en tijm met het meel. Als het te nat blijft voeg wat kikkererwtenmeel toe, wanneer het te droog is voeg wat water toe. 
  7. Vul de muffin vormpjes met het deeg: maar laat het midden open. In deze bakjes komen straks de groenten.
  8. Zet voor 20 minuten in de oven.
  9. Maak een ui en 3 knoflooktenen schoon en hak fijn.
  10. Snijd de champignons in plakjes. 
  11. Snijd de prei fijn en spoel goed af in een vergiet (er zit veel zand in).
  12. Verhit wat kokosolie in een wok en roerbak de groenten in 7 minuten gaar.
  13. Haal de bakjes uit de oven en vul met de groenten.
  14. Bovenop wat geitenfeta en gehalveerde kerstomaten.
  15. Serveer twee taartjes per persoon en ernaast nog een portie van de groenten los op het bord.