< Terug

Salade met zwarte quinoa en lente ui

Zwarte quinoa, gegrilde groenten, een olijfolie-citroendressing, fijngehakte noten, avocado en verse muntblaadjes is dit het ideale recept voor een stralende huid.

Ingrediënten:

  • 1 kopje quinoa
  • 1 theelepel Himalayazout
  • 1-2 eetlepels kokosolie
  • 3 knoflooktenen
  • 1 bosje lente-uitjes
  • 20 cherrytomaatjes
  • 1 avocado, in stukjes 
  • 1 handje muntblaadjes
  • 75 gram  gehakte geroosterde pistachenoten of amandelen
  • Versgemalen zwarte peper en zeezout naar smaak
  • 3 eetlepels olijfolie en 3 eetlepels vers citroensap

Bereiding

  1. Breng de quinoa aan de kook in een pan met een theelepel Himalayazout. Gebruik 1 kopje quinoa en 2 kopjes water. Dek de pan af met een deksel, zet het vuur laag als het aan de kook komt. Schakel het vuur na 10 minuten uit, laat de quinoa 15 minuten in de pan afkoelen.
  2. Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius.
  3. Snijd de lente-uitjes in stukken van 5 cm.
  4. Combineer lente-uitjes, tomaten en knoflook in een bakplaat bekleed met bakpapier.
  5. Besprenkel met gesmolten kokosolie.
  6. Plaats in de voorverwarmde oven gedurende 15 minuten.
  7. Doe de quinoa in een slakom.
  8. Klop citroensap en ¼ kopje olijfolie extra vierde in een kleine kom. Gebruik dit als dressing.
  9. Voeg de ovengroenten toe en top de sla met avocado, muntblaadjes en gehakte noten.
  10. Breng op smaak met peper en zeezout.