Recepten
Vegan aardbeientaart

Van kikkererwtenmeel, appelmoes, bakpoeder en kokospalmsuiker bak je de bodem en de topping is van kokos crème en aardbeien. Smakelijk!
Ingrediënten
- 150 g kikkererwtenmeel
- 45 g kokospalm suiker
- 1 theelepel bakpoeder
- 150 ml kokos-rijstmelk
- 2 el appelmoes
- 400 ml kokosmelk (uit de koelkast)
- 150 g verse aardbeien
- Siliconen cakevorm van 23 cm doorsnede
- Optie: poedersuiker
Bereiding:
- Verwarm de oven op 180 graden Celsius.
- Meng het kikkererwtenmeel in een kom met de kokospalm suiker en het bakpoeder.
- In een andere kom 150 ml kokos-rijstmelk mengen met 2 el appelmoes.
- Voeg de kokos-rijstmelk en appelmoes toe aan de droge ingrediënten.
- Roer met een lepel zodat alles goed gemengd is.
- Gebruik een spatel om het beslag in bakvorm te doen. Zorg dat het overal even hoog in de bakvorm zit.
- Bak deze laag van de cake in 15 minuten gaar.
- Haal de cake uit de oven en laat deze op een bord afkoelen.
- Was de aardbeien en snijd ze in plakjes.
- Schep het bovenste laagje uit het blik, dit is alleen de kokos crème. Het water is niet nodig.
- Doe de kokos crème in een kom en mix 2 minuten op hoge stand totdat er een soort slagroom ontstaat. Spatel dit op de cake.
- Versier de bovenkant met aardbeien en als je wilt kun je daar wat poedersuiker overheen doen.
Eet smakelijk!