< Terug

Vegan aardbeientaart

Vegan strawberry cake

Van kikkererwtenmeel, appelmoes, bakpoeder en kokospalmsuiker bak je de bodem en de topping is van kokos crème en aardbeien. Smakelijk!

Ingrediënten

  • 150 g kikkererwtenmeel
  • 45 g kokospalm suiker
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 150 ml kokos-rijstmelk
  • 2 el appelmoes
  • 400 ml kokosmelk (uit de koelkast)
  • 150 g verse aardbeien
  • Siliconen cakevorm van 23 cm doorsnede
  • Optie: poedersuiker

Bereiding:

  1. Verwarm de oven op 180 graden Celsius.
  2. Meng het kikkererwtenmeel in een kom met de kokospalm suiker en het bakpoeder.
  3. In een andere kom 150 ml kokos-rijstmelk mengen met 2 el appelmoes.
  4. Voeg de kokos-rijstmelk en appelmoes toe aan de droge ingrediënten.
  5. Roer met een lepel zodat alles goed gemengd is.
  6. Gebruik een spatel om het beslag in bakvorm te doen. Zorg dat het overal even hoog in de bakvorm zit. 
  7. Bak deze laag van de cake in 15 minuten gaar. 
  8. Haal de cake uit de oven en laat deze op een bord afkoelen.
  9. Was de aardbeien en snijd ze in plakjes. 
  10. Schep het bovenste laagje uit het blik, dit is alleen de kokos crème. Het water is niet nodig. 
  11. Doe de kokos crème in een kom en mix 2 minuten op hoge stand totdat er een soort slagroom ontstaat. Spatel dit op de cake.
  12. Versier de bovenkant met aardbeien en als je wilt kun je daar wat poedersuiker overheen doen.

Eet smakelijk!