< Terug

Vegan chocolade muffins

Vegan chocolade muffins

Teff is glutenvrij, rijk aan mineralen en aminozuren. Samen met amandelmeel, chia zaden en raw cacaopoeder maak je er lekkere muffins van!

10 muffins

Ingrediënten:

  • 1 eetlepel chia zaden + 4 el water
  • 50 g rauw cacaopoeder
  • 150 g teffmeel
  • 50 g amandelmeel
  • 45 g kokospalmsuiker
  • 1 theelepel bakpoeder
  • Snufje zeezout
  • 60 g kokosolie 
  • 250 ml kokosrijstmelk
  • 50 g walnoten
  • 50 g pompoenpitten

Bereiden:

  1. Verwarm de oven op 180 graden Celsius.
  2. Meng in een klein kommetje de chiazaden met het water en laat dit 10 minuten staan.
  3. Meng in een grote kom het cacaopoeder, teffmeel, amandelmeel en kokospalmsuiker.
  4. Roer goed zodat er geen klontjes meer inzitten. 
  5. Voeg het bakpoeder en een snufje zeezout toe.
  6. Smelt de kokosolie in een steelpannetje.
  7. Haal de kokosolie van het vuur, laat afkoelen en voeg 250 ml kokos-rijstmelk toe.
  8. Voeg het mengsel bij de droge ingrediënten. Roer goed met een lepel tot alles goed vermengd is. Voeg indien nodig nog 50 ml water toe. 
  9. Meng de pompoenpitten door het beslag, houd de walnoten apart om bovenop mee te decoreren.
  10. Doe het beslag met 2 lepels in siliconen muffinvormpjes, goed aandrukken.
  11. Bak de muffins in 22-25 gaar. Kijk na 22 minuten even of een tandenstoker of ze goed gaar zijn. Zo niet, nog 3 minuten doorbakken.

Eet smakelijk!