< Terug

Zoete aardappel pita’s

Zoete aardappel pita’s

De perfecte vervanger van stokbrood bij een soep, picknick in het park of bij de barbecue. Health Coach Allison maakte deze pita's van zoete aardappel, boekweit- en tapiocameel. 

 

Voor 7 stuks

Ingrediënten

  • 250 g zoete aardappel
  • 250 g tapioca zetmeel
  • 125 g boekweitmeel
  • 100 g bruine rijstmeel
  • 1 theelepel baking soda (natrium bi carbonaat)
  • 1 theelepel zeezout
  • Kokosolie

Instructies:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
  2. Prik een paar gaatjes in de zoete aardappel en bak deze voor ongeveer 50 minuten gaar. Als deze gaar is kun je m goed prakken met een vork.
  3. Meng de tapioca, boekweit- en bruine rijstmeel in een kom.
  4. Voeg de zoete aardappel puree toe en kneed het deeg met de hand tot een samenhangend geheel.
  5. Verdeel het deeg in 7 ballen en rol deze tussen bakpapier uit met een deegroller tot ongeveer 1 cm dik.
  6. Verhit een pan op middelhoog vuur en smelt een theelepel kokosolie in de pan.
  7. Bak de pita’s een voor een in ongeveer 1,5e minuut aan beide zijden gaar.
  8. Laat afkoelen en bewaar in een goed afsluitbare bak in de koelkast.
  9. De pita’s blijven 4 dagen goed in de koelkast. Beleg ze met hummus, tahin, olijftappenade, geit- of schapenkaas en groenten 

Eet smakelijk!